Wie ben ik‚Äč?

monique rikkers… mijn naam is Monique Rikkers en ik ben opgegroeid in het Bourgondische Brabant. Elke dag koken was bij ‘ons thuis’ de normaalste zaak. Toen ik op kamers woonde heb ik heel veel recepten en keukens uitgeprobeerd; van een boterham met gesmolten kaas, tot volledige Chinese maaltijden. En later heb ik me in Italië verdiept in de Italiaanse keuken.

Na een auto-ongeval lukte het me maar niet mijn leven weer op te pakken. Pas na een lange zoektocht binnen het medische circuit, kwam ik uit bij een orthomoleculair geneeskundige. Daar werd ik met dille druppeltjes en zonnebloem-tinctuur weer op de been geholpen. Dille en zonnebloemdruppeltjes? Ik weet niet wat jij daarbij denkt, maar ik had er toen volstrekt geen beeld bij...

Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen. Boeken lezen, surfen op het net, lezingen, zowel over lichamelijke klachten als over voeding. En dat doe ik inmiddels al meer dan 30 jaar.

Daardoor kwamen de gezondheidsklachten van mijn moeder in een heel ander daglicht te staan. Wat kun je zelf aan hartklachten en diabetes doen? Hoeveel is er te winnen door anders te gaan eten? Inmiddels ben ik volstrekt ‘om’. Wanneer je andere keuzes maakt binnen je voeding(patroon), en op een andere manier boodschappen gaat doen, kom je “hapje voor hapje” dichter bij je doel. Vulling wordt voeding. Je maakt bewustere keuzes. Je krijgt meer energie. En dat zorgt dat ziektes wegblijven of dat klachten afnemen! En.. het is véél lekkerder!


Ik probeerde het allemaal zelf uit:

  • sapvasten: een aantal dagen alleen op sap
  • detoxen (ontgiften) door -tijdelijk- belastende voeding uit mijn voedingspatroon weg te laten en extra elementen te gebruiken die het spijsverteringssysteem stimuleren. Zo verlies je ballast. Het resultaat? Meer dan 100% energie en een kilo per week gewichtsverlies, precies op de lastigste delen; de buik en heupen!
  • een maand volledig zonder suiker. Dat was echt een (h)eerlijke ervaring!


Heel graag deel ik mijn kennis met je:

  • door je te laten genieten van heerlijk eten
  • door je aan de hand te nemen en samen er voor te zorgen dat je de goede keuzes maakt wanneer je last hebt van je gewicht ...

Met droge kennisoverdracht heb ik niet zoveel, met proeven des te meer. Want eten is voor mij genieten. Van samen, van verschillende smaken, van gezelligheid en van een begeleidende wijn..
Kortom:
 

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten.
George Bernard Shaw (Iers-Engels schrijver en criticus 1856 – 1950)



Naast genietenvaneten.nl is Marketing & Communicatie mijn passie.
Meer hierover vind je op AIM: adviesinmarketing.nl.